Materiaalitilaus

Kaikki materiaali on ilmaista eikä niistä veloiteta postikuluja.

Kriisistä valoon -synnytysmasennusopas suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi

Äimä ry:n opas Synnytysmasennus – kriisistä valoon on kattava opas synnytyksen jälkeisestä masennuksesta kärsiville äideille ja heidän läheisilleen. Se on toimiva opas neuvolaterveydenhoitajille ja terveysalan opiskelijoille. Opasta varten on tehty asiantuntijahaastatteluja ja kaikki artikkelit ovat asiantuntijoiden tarkastamia.

Opas on tilattavissa kokonaisuudessaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Äimä ry:n yleisesite

Ladattava pdf-versio esitteestä.

Esite esittelee Äimän tarjoamat vertaistuen muodot selkeästi ja lyhyesti. Lyhennelmät esitteestä on saatavana myös englanniksi, ruotsiksi, saameksi, viroksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi. Linkit kieliversioihin löydät nettisivumme yläpalkista.

Opas lapsivuodepsykoosista

Marja-Leena Svanberg-Karhun YAMK-opintoihin liittyvä opinnäytetyö lapsivuodepsykoosista. Opinnäytetyön tarkoitus on kuvailla lapsivuodepsykoosin sairastaneiden äitien kokemuksia sairastumisestaan ja selviytymisestään sekä tehdä opas selviytymiskeinoista. Oppaan tavoitteena on toimia tukena sairastuneille äideille sekä tuoda tietoa lapsivuodepsykoosista myös muille sitä tarvitseville tahoille.

Äimä ry:n juliste

Oulun ammattikorkeakoulun kätilöopiskelijat toteuttivat yhdessä Äimän kanssa posterin synnytyksen jälkeisestä masennuksesta syksyllä 2022. Posterin voi ladata vapaaseen käyttöön täältä.

Posteri sopii käytettäväksi esimerkiksi neuvoloiden tai synnytyssairaaloiden infotauluilla tai jaettavaksi äideille neuvolakäyntien yhteydessä.

Itku- ja unitauti

Tytti on viisivuotias pikkutyttö. Hänestä on juuri tullut isosisko, sillä Tytin perheeseen on syntynyt pikkuveli.

Tytti on iloinen uudesta veljestään. Äitikin sanoo olevansa iloinen uudesta vauvasta, mutta itkee paljon ja on koko ajan väsynyt.

Itku- ja unitauti kertoo synnytyksen jälkeisestä masennuksesta lapsen näkökulmasta. Pienetkin lapset huomaavat aikuisten erilaiset tunnetilat ja käyttäytymismallit. Mikäli tuore äiti tai isä on jatkuvasti itkuinen tai väsynyt, lapsi voi kuvitella vanhemman muuttuneen käytöksen olevan omaa syytään. Itku- ja unitauti-kirjanen sisältää ohjeet, kuinka keskustella lapsentasoisesti ja ymmärrettävästi vauva-ajan masennuksesta.

Kuinka sinä voit? – pöytäpuhuja

Kuinka sinä voit? -pöytäpuhuja (saatavilla myös ruotsiksi: Hur mår du? -samtalsväckare)

Puheeksi ottamisen opas sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

44-sivuinen, laminoitu, A 5

Tilaa Kirjapajan sivuilta Äiti aallokossa -kirjaa

Raskausajan masennuksesta, synnytysmasennuksesta ja lapsivuodepsykoosista kertova kirja, joka on toteutettu yhteistyössä Äimän kanssa. Kirjan esittelyyn ja tilaukseen pääset tästä linkistä.

Tilaa materiaaleja alla olevalla tilauslomakkeella

    Hyväksyn tietojeni käsittelyn tietosuojaselosteen kuvaamalla tavalla.

    Tarvitsetko tukea?

    Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

    Tukea tarjolla