Ajankohtaista

Esittelyssä kirja: Pelkoja suuremmat unelmat

Olin juuri synnyttänyt. En halunnut nähdä vastasyntynyttä vauvaa tai olla hänen lähellään. En tuntenut ansaitsevani lasta ja pelkäsin, että lapsen elämä epäonnistuu kanssani. Olen huono, en osaa, en pysty. Raskauskin oli ollut raskas ja olin pelännyt ja ollut huolissani jatkuvasti. Ajattelin kaiken ratkeavan, kun olen synnyttänyt. Kuinka väärässä olinkaan. Hoitajat eivät huomanneet oloani vaan luulivat minun olevan vain tokkurassa synnytyksestä ja minut lähetettiin normaaliin tapaan kotiin lapsen kanssa. Kotona oloni paheni ja soitin päivystykseen itkiessäni sängylläni lapsen huutaessa toisessa huoneessa. Olin valvonut jo monta päivää, en noussut enää sängystä ja kaikki lapseen liittyvä ahdisti ja pelotti. En tiennyt mikä minulla oli ja miten oloni voisi koskaan parantua. Huusin äidilleni että haluan suljetulle. En tunne mitään lasta kohtaan!

Miten tästä on päästy 6 vuotiaan kanssa maailmaa reissaavaksi äidiksi ja muiden äitien kanssa työskenteleväksi oman näköistä elämää lapsen kanssa viettäväksi selviytyjäksi?

Varpu Eana on julkaissut esikoiskirjansa ”Pelkoja suuremmat unelmat” (Viisas Elämä 2019). Kirja kertoo paniikkihäiriön ja ahdistuksen kanssa elämisestä, sekä erilaisten pelkojen kohtaamisesta. Kirja käsittelee menettämisen pelkoa, kuoleman pelkoa, pelkoja vanhemmuudessa ja parisuhteessa. Varpu on 7 vuotiaan koululaisen yksinhuoltajaäiti ja tuleva doula.Uusi toimistoassistentti esittäytyy

Minulla on monta nimeä. Virallisesti olen Ilona Ojankoski, mutta tuttavallisemmin Ilona. Kotonani tottelen nimiä: Kulta, Hei, Äiti, Äiskä, Avaa Tää ja Pyyhkimään.

Olen siis äiti. Olen totaaliyksinhuoltaja 4-vuotiaalle tytölle, jonka kanssa asumme Vantaalla. Harrastan pianon soittoa, maalaamista ja ruuanlaittoa. Tyttäreni sen sijaan HopLoppia ja Netflixiä.

Ammatiltani olen sisustaja, mutta tavoitteeni on luoda ura viestinnän tehtävissä. Kirjoittamista ja tarinoita rakastavana ihmisenä se on minulle luontevin vaihtoehto.

Aloitin 06.05.2019 Äimä ry:n uutena toimistoassistenttina, joka on yksi Paikka Auki -ohjelman tarjoamista työpaikoista. Paikka Auki -työpaikka Äimällä on tarkoitettu nuorelle, alle 30-vuotiaalle itse tai lähipiirissään synnytysmasennuksen kokeneelle nuorelle. Tulevia työtehtäviäni ovat jatkossa erinäiset avustavat tehtävät toimistolla, varsinkin järjestösihteerin avustaminen, sekä viestintä ja somen päivittäminen mm. Instagramiin ja Facebookiin. Minua nähdään vastaisuudessa esimerkiksi Instagramin tarinoissa kertomassa tulevista tapahtumista ja työstä mitä Äimä ry tekee. Otan vastaan myös aiheideoita. Mitä haluisit tietää toiminnastamme, mistä haluat puhuttavan enemmän?

Ideoita ja toiveita puheenaiheisiin, blogikirjoituksiin tai Äimän Käkenä -lehden artikkeleihin voi laittaa minulle tekstiviestinä tai sähköpostina tekstin alla mainittuihin yhteystietoihin.

Koen työn Äimällä tärkeäksi ja arvostan minulle annettua tilaisuutta päästä mukaan tiimiin, jossa työskentelen merkityksellisen ja itselle henkilökohtaisen sekä läheisen aiheen parissa. Itse synnytyksen jälkeisen masennuksen kokeneena toivon tulevan vuoden Äimä ry:ssä tuovan mukanaan uusia näkökulmia ja mahdollisuuden päästä lähemmäs myös muita, jotka taistelevat synnytyksen jälkeistä masennusta ja sitä ympäröivää muuria vastaan.

Terveisin Ilona
ilona.ojankoski@aima.fi
0451663747

Keväällä 2019 aloittaa uusia vertaistukiryhmiä

Uusina muun muassa Järvenpää, Kerava ja Rovaniemi. Katso kaikki ryhmät täältä.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla