Materialbeställning

Allt material kan beställas gratis och utan postavgifter.

Från krisen ut till ljuset-guide om förlossningsdepression på svenska, finska och engelska

Äimä ry:s guide Förlossningsdepression – från krisen ut till ljuset är en omfattande guide för mammor som lider av förlossningsdepression och deras närstående. Det är en bra

guide för rådgivningsbyråns hälsovårdare och studerande inom hälsovården. Det har gjorts expertintervjuer för guiden och alla artiklar är kontrollerade av experter.

Guiden kan beställas i sin helhet även på finska och engelska.

Äimä ry:s allmänna broschy

Nedladdningsbar pdf version om broschyren.

Broschyren presenterar tydligt och kortfattat de kamratstödsformer som Äimä erbjuder. Det finns även sammanfattningar av broschyren på engelska, svenska, samiska, estniska, ryska, arabiska och somali. Länkar till språkversioner finns längst uppe på vår webbplats.

Postpartumpsykosguide

Marja-Leena Svanberg-Karhus lärdomsprov om postpartumpsykos inom ramen för hennes högre yrkeshögskoleexamen. Avsikten med lärdomsprovet är att beskriva de upplevelser som mammor som lidit av postpartumpsykos haft om sitt insjuknande och tillfrisknande samt skriva en guide om olika sätt att klara sig. Syftet med guiden är att ge stöd till de insjuknade mammorna samt ge information om postpartumpsykos även till andra instanser som behöver det.

Itku- ja unitauti (gråt- och sömnsjuka) bara på finsk

Tytti är en liten flicka på fem år. Hon har precis blivit storasyster, eftersom Tyttis familj har fått en lillebror.

Tytti är glad över sin nya bror. Mamman säger att hon också är glad över babyn, men hon gråter mycket och är ständigt trött.

Itku- ja unitauti berättar om förlossningsdepression ur ett barns synvinkel. Även små barn lägger märke till olika känslotillstånd och beteenden hos vuxna. Om den nyblivna mamman eller pappan är ständigt gråtmild eller trött, kan barnet inbilla sig att förälderns förändrade beteende beror på barnet. Itku- ja unitauti-boken innehåller instruktioner om hur man kan prata på barnets nivå och begripligt om förlossningsdepression.

Hur mår du? – samtalsväckare

En guide för att öppna upp för samtla för professionella inom social- och hälsovården

44 sidor, laminerad, A5

Beställ boken Äiti aallokossa från Kirjapajas webbplats

En bok om graviditetsdepression, förlossningsdepression och postpartumpsykos som har genomförts i samarbete med Äimä. Du kan läsa en presentation och beställa boken under denna länk.


Intresserad? Vänligen kontakt heli.mikkola@aima.fi

Behöver du support?

Behöver du kamratssupport, en chattkompis eller vill prata om dina problem? Se våra olika stödformer här:

Stöd tillgängligt