Äimä tukee masentuneita äitejä

Äimä on yhdistys, joka auttaa raskausmasennukseen, synnytysmasennukseen tai lapsivuodepsykoosiin sairastuneita äitejä. Se tarjoaa tukea ja jakaa tietoa sairastuneille äideille ja heidän perheilleen.

Joskus raskaana oleva tai juuri synnyttänyt äiti on surullinen, voimaton tai ärtynyt. Silloin kyseessä saattaa olla masennus. Raskausmasennus käynnistyy raskauden aikana. Synnytysmasennus alkaa vauvan syntymän jälkeen. Noin viisi tuhatta äitiä sairastuu vuosittain masennukseen.  

Synnyttänyt äiti voi myös sairastua lapsivuodepsykoosiin. Se on vakava, mutta harvinainen sairaus. Sairastunut äiti on sekava ja harhainen. Hän tarvitsee aina sairaalahoitoa.  

Masentunut äiti kaipaa apua, jotta hän jaksaa hoitaa vauvaa ja pitää huolta itsestään. Tukea voi kysyä neuvolasta. Myös Äimä auttaa äitejä ja heidän perheitään. Yhdistys järjestää vertaistukiryhmiä ympäri Suomea. Ryhmissä voi tavata muita äitejä ja puhua masennuksesta. Äimällä on myös tukiäititoimintaa. Tukiäitiä voi tavata kahden kesken.

Vertaistukiryhmistä ja tukiäideistä lisätietoa antaa koordinaattori Heli Mikkola, heli.mikkola@aima.fi tai 046 923 7643.