Tukea perheelle

Tukea koko perheelle

Äimä järjestää vuosittain perheille oman viikonlopun.

Tukea parisuhteeseen

Järjestämme vuosittain parisuhdepäiviä ja/tai -viikonloppuja.

Äimä ry tekee yhteistyötä Parisuhdekeskus Katajan Parisuhde voimavaraksi -toiminnan kanssa. Parisuhde voimavaraksi – toiminnassa (ent. Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta -toiminta) tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, jotta parisuhdetyö- ja osaaminen juurtuisi osaksi perheiden ja parien kohtaamista.

Äimä ry, Parisuhdekeskus Kataja ja Suomen Rintasyöpäyhdistys ovat julkaisseet verkkokurssin Kun kumppani sairastaa Väestöliiton Hyvä Kysymys -alustalle. Linkki verkkokurssiin tässä.

Tukea puolisolle

Puolison halutessa neuvoja tai apua perheen tilanteseen, he voivat soittaa Äimän vertaistukipuhelimeen tai ottaa yhteyttä Äimän työntekijöiden ylläpitämän chatin kautta. Jos haluaa lisäksi keskustella puolison sairastumisen kokeneen vertaistukijan kanssa, voi olla yhteydessä Äimän vapaaehtoistyön koordinaattoriin. Koordinaattorin osoite on heli.mikkola@aima.fi. Puoliso on mahdollista myös liittyä Äimän perhejäseneksi.

Isien on mahdollista hakea tukea myös Miessakit ry:n toiminnasta. Tarjolla on esimerkiksi ISÄluuri, josta isät voivat hakea tukea tai neuvoja. Tietoa kaikesta heidän toiminnasta löydät heidän kotisivuilta. Miessakit ry:n MASI-toiminta tarjoaa tukea erityisesti masennusoireisiin isillä ja tilanteisiin, jossa perheessä jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua. Lisää tietoa MASI-toiminnasta löydät täältä.

Sateenkaariperheet ry tarjoaa tukea vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvissä kysymyksissä. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse tai chatissa. Yhteystiedot ja lisää tietoa täällä.

FinFami tarjoaa tukea mielenterveysomaisille ja läheisille. Tukea voit saada vertaistukiryhmistä tai yksilöllisistä keskusteluista, katso tiedot täältä. Lisäksi tukea ja neuvontaa tarjoavat ympäri Suomea toimivat alueyhdistykset, joissa järjestetään erilaisia ryhmiä, kursseja ja virkistystoimintaa. Katso alueyhdistysten yhteystiedot täältä. Lisää FinFamin toiminnasta heidän kotisivuiltaan.

Tukea lapsuudessa perheen aikuisten alkoholinkäytöstä haittoja kokeneille

Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi? 

Lapsuuden kokemukset saattavat haastaa vanhemmuutta ja jaksamista. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa ja sinulla voi olla hankaluuksia sekä omiesi että lastesi tunteiden kanssa. Vaatimustasosi vanhemmuuteen voi olla hyvin korkea ja saatat olla hyvin armoton itsellesi.

Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.  

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta tarjoaa tietoa ja tukea lapsuudessa vanhempien / aikuisten alkoholinkäytöstä haittoja kokeneille. Voit keskustella ammattilaisen tai vertaisen kanssa yksilöchatissa tai osallistua ryhmächattiin tai vertaistukiryhmään. Heillä on tarjolla myös erityisesti pienten lasten vanhemmille suunnattuja vertaistukiryhmiä, lisää tietoa niistä täältä. Tietoa kaikista heidän tarjoamista tukimuodoista löydät heidän kotisivuiltaan.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla