Tukea perheelle

Tukea koko perheelle

Äimä järjestää vuosittain perheille oman viikonlopun.

Tukea parisuhteeseen

Äimä järjestää vuosittain parisuhdepäiviä ja/tai -viikonloppuja.

Äimä ry on yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan kanssa. “Kun puoliso sairastaa” on luotu Katajan “Kun lapsi sairastaa”-palvelukokonaisuuden rinnalle. Kokonaisuuden nimi on ”Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta” ja tätä kautta voi löytää tietoa ja tukea oli sairastunut puoliso tai lapsi. Äimä ry tuo tähän kokonaisuuteen oman osaamisensa mm. synnytyksen jälkeisen masennuksen kohdanneille perheille. Toiminta tuo tietoa ja tarjoaa myös tuettuja lomia, lue lisää näistä täältä.

Tukea puolisolle

Puolisot voivat soittaa Äimän omaan vertaistukipuhelimeen, jos haluavat kysyä neuvoa tai apua perheen tilanteeseen. Äimän vapaaehtoistyön koordinaattoriin voi lisäksi olla yhteydessä, mikäli haluaisi keskustella puolison sairastumisen kokeneen vertaistukijan kanssa. Koordinaattorin osoite on heli.mikkola@aima.fi. Puoliso voi liittyä myös Äimän perhejäseneksi.

Isien on mahdollista hakea tukea myös Miessakit ry:n toiminnasta. Lisätietoja löytyy yhdistyksen omilta kotisivuilta täältä. Erityisesti Miessakit ry:n MASI-toiminta tarjoaa tukea isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. MASI-toiminnan kotisivut löytyvät täältä.

Tukea lapsuudessaan perheen aikuisten liiallisesta juomisesta haittoja kokeneille

Juotiinko lapsuudenkodissasi liikaa? Tuntuuko, että lapsena kokemasi varjostaa oman perheesi arkea, vanhemmuuttasi ja omaa hyvinvointiasi? 

Lapsuuden kokemukset saattavat haastaa vanhemmuutta ja jaksamista. Saatat kokea epämääräistä huonoa oloa ja sinulla voi olla hankaluuksia sekä omiesi että lastesi tunteiden kanssa. Vaatimustasosi vanhemmuuteen voi olla hyvin korkea ja saatat olla hyvin armoton itsellesi.

Näin ei tarvitse olla. Lapsuudenkokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin ja omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen voi vaikuttaa paljonkin. Myös omaan vanhemmuuteen voi saada tukea.  

A-klinikkasäätiön Lasinen lapsuus -toiminta tarjoaa tietoa ja tukea lapsuudessaan perheen aikuisten liiallisesta juomisesta haittoja kokeneille. Voit mm. varata itsellesi nimettömästi maksuttoman yksilöchat ajan, tulla mukaan ryhmächattiin tai ammatillisesti ohjattuun vertaistukiryhmään.  

Lue lisää täältä

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla