Tukea perheelle

Tukea koko perheelle

Äimä järjestää vuosittain perheille oman viikonlopun.

Äimä ry on mukana myös lastensuojelujärjestö Lasten Kesän Leiritoiminta perheitä tukemassa -hankkeessa, joka alkoi vuonna 2017 aloitusleireillä, joiden jälkeen perhe osallistuu jatkoleireille. Leirit tukevat perheiden arjessa jatkamista ja tarjoavat vertaistukea sekä uusia ystäviä.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus, johon on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset kuin taloudelliset syyt. Lisätietoja Lasten Kesästä saat täältä.

Lasten Kesä ry

Hyvinvointilomat tarjoavat perheille tukea arkeen, ja Äimä on mukana yhteistyökumppanina tässä toimintamuodossa. Perheille tarjotaan joka toinen vuosi mahdollisuus hakea Hyvinvointilomien kautta lomaviikolle.

Äimä ry on mukana Lastensuojelun Keskusliiton Perheetkeskiöön! –hanketta, jonka päätavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa koko valtakunnan alueella. Hanke kouluttaa perhekeskustoimijoita ja tuottaa materiaalia perhekeskustoimijoiden työn tueksi. Hankkeen nimi Perheet keskiöön! viittaa siihen, miten perhekeskustoiminnan kehittämisessä perheet ovat keskeisessä asemassa ja hankkeen kautta tietoa myös Äimän tuesta on saatavilla valtakunnallisesti. Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä.

Tukea parisuhteeseen

Äimä järjestää vuosittain parisuhdepäiviä ja/tai -viikonloppuja.

Äimä ry on yhteistyössä Parisuhdekeskus Katajan kanssa, “Kun puoliso sairastaa” on luotu Katajan “Kun lapsi sairastaa”-palvelukokonaisuuden rinnalle. Kokonaisuuden nimi on ”Tukea parisuhteeseen, kun perheessä on sairautta” ja tätä kautta voi löytää tietoa ja tukea oli sairastunut puoliso tai lapsi. Äimä ry tuo tähän kokonaisuuteen oman osaamisensa mm. synnytyksen jälkeisen masennuksen kohdanneille perheille. Toiminta tuo tietoa ja tarjoaa myös tuettuja lomia, lue lisää näistä täältä.

Parisuhdekeskus Kataja

Tukea puolisolle

Puolisot voivat soittaa Äimän omaan vertaistukipuhelimeen, jos haluavat kysyä neuvoa tai apua perheen tilanteeseen. Äimän vapaaehtoistyön koordinaattoriin voi lisäksi olla yhteydessä, mikäli haluaisi keskustella puolison sairastumisen kokeneen vertaistukijan kanssa. Koordinattorin osoite on heli.mikkola@aima.fi. Puoliso voi liittyä myös Äimän perhejäseneksi.

Isien on mahdollista hakea tukea myös Miessakit ry:n tominnasta. Lisätietoja löytyy yhdityksen omilta kotisivuilta täältä.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla