Tukea etänä

Tuen tärkeys on korostunut tänä vuonna ja me äimällä kehitämme apumuotojamme jatkuvasti, jotta voisimme tarjota äideille vertaistukea silloin kun sitä tarvitaan. Mikäli alla olevasta listasta ei löydy sinulle sopivaa tukimuotoa, voit ottaa rohkeasti yhteyttä vapaaehtoistyön koordinaattori Heli Mikkolaan (heli.mikkola@aima.fi) ja kysyä löytyisikö sinulle sopivaa ratkaisua.

Etätukiäidit

Etätukiäidit ovat meidän tukiäitejämme, jotka auttavat sinua nyt myös etänä. Etätukiäidin kanssa voi tavata kahdestaan muutamia kertoja, tai vaikka vain yhden kerran esimerkiksi Teamsin välityksellä, voit pyytää tukiäitiä myös soittamaan sinulle tai laittamaan sähköpostia ja pääset keskustelemaan avoimesti voinnistasi ja arjestasi henkilön kanssa, joka on itse kokenut saman. Toimintamme perustuu vertaisuuden kokemukseen. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tukiäitimme ovat työhönsä koulutettuja ja he ovat kokeneet synnytyksen jälkeisen masennuksen, raskausajan masennuksen tai vauva-ajan psykoosin.

Voit kysyä lisätietoja tai varata tapaamisen tukiäidin kanssa laittamalla viestiä vapaaehtoistyön koordinaattorille Heli Mikkolalle (heli.mikkola@aima.fi)

Puhelinpäivystys

Vertaistukipuhelin on auki maanantaisin klo 14-16 numerosta 040 746 7424. Meille voi soittaa kuka tahansa. Puhelimeen vastaa koulutettu vertaistukiäiti ja puhelut ovat luottamuksellisia.

Katso lisäinfoa täältä: https://aima.fi/vertaistukipuhelin/

Chatit:

Ryhmächat jatkaa toimintaansa talvella 2021. Chatissa pääset keskustelemaan samassa tilanteessa olevien äitien kanssa anonyymisti vertaistukiäitiemme ohjauksella. Chat toimii hyväkysymys alustalla.

Katso lisätietoa: https://aima.fi/vertaistukichat/

Äimälle on suunnitteilla myös viikoittaista yksilöchattia vuodelle 2021, tässä chatissa vertaistukiäidin kanssa voi keskustella ilman ajanvarausta kahden kesken.

Etätapahtumat

Vuonna 2021 järjestetään entistä enemmän etätapahtumia, näistä löydät tietoa tapahtumien omalta sivulta aina uuden tapahtuman lähestyessä: https://aima.fi/tapahtumat/

Hoi! Haemme uusia vapaaehtoisia vuodelle 2021!  vapaaehtoisia suljettuun valtakunnalliseen etävertaistukiryhmään! Mikäli olet kiinnostunut, ota yhteys heli.mikkola@aima.fi

Äitiyspsykoosin kokeneet:

Äitiyspsykoosin kokeneille on oma keskustelupalsta. Äpsy-keskustelualueelle pääsevät vain Äimän jäseneksi liittyneet äidit, jotka ottavat ensin yhteyttä keskustelupalstan vetäjään osoitteessa apsy.keskustelu@gmail.com . Jos kaikki on kunnossa, keskustelupalstan vetäjä ottaa yhteyttä toimistolle, jäsenyys tarkistetaan ja äiti voi rekisteröityä palstalle. Liittyminen voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta prosessilla varmistetaan, että mukaan tulevat äidit ovat hyvin toipumassa ja pystyvät ottamaan hedelmällisesti osaa keskusteluun.

Äpsy- ryhmän etätapaamisista voit kysyä apsy.ryhma@gmail.com tai puhelimitse 045 177 7777

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla