Tukea etänä

Tuen tärkeys on korostunut tänä vuonna ja me äimällä kehitämme apumuotojamme jatkuvasti, jotta voisimme tarjota äideille vertaistukea silloin kun sitä tarvitaan. Mikäli alla olevasta listasta ei löydy sinulle sopivaa tukimuotoa, voit ottaa rohkeasti yhteyttä vapaaehtoistyön koordinaattori Heli Mikkolaan (heli.mikkola@aima.fi) ja kysyä löytyisikö sinulle sopivaa ratkaisua.

Etätukiäidit

Etätukiäidit ovat meidän tukiäitejämme, jotka auttavat sinua nyt myös etänä esimerkiksi sähköpostitse tai puhelimessa. Etätuen kautta pääset keskustelemaan avoimesti voinnistasi ja arjestasi henkilön kanssa, joka on itse kokenut saman. Toimintamme perustuu vertaisuuden kokemukseen. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Tukiäitimme ovat työhönsä koulutettuja ja he ovat kokeneet synnytyksen jälkeisen masennuksen, raskausajan masennuksen tai vauva-ajan psykoosin.

Voit kysyä lisätietoja tai varata tapaamisen tukiäidin kanssa laittamalla viestiä vapaaehtoistyön koordinaattorille Heli Mikkolalle (heli.mikkola@aima.fi)

Vertaistukipuhelin

Meille voi soittaa kuka tahansa. Puhelimeen vastaa koulutettu vertaistukiäiti ja puhelut ovat luottamuksellisia.
Katso lisäinfoa ja päivystysajat täältä: https://aima.fi/vertaistukipuhelin/

Chatit:

Äimän ryhmächatissa pääset keskustelemaan samassa tilanteessa olevien äitien kanssa anonyymisti vertaistukiäitiemme ohjauksella. Chat toimii Väestöliiton HyväKysymys -alustalla.

Äimän kotisivuilla toimivan chatin kautta voit jutella vertaistukiäidin kanssa ilman ajanvarausta kahden kesken päivystysaikoina.

Katso lisätietoa ja aikataulut: https://aima.fi/vertaistukichat/

Etätapahtumat

Vuonna 2021 järjestetään entistä enemmän etätapahtumia, näistä löydät tietoa tapahtumien omalta sivulta aina uuden tapahtuman lähestyessä: https://aima.fi/tapahtumat/

Äitiyspsykoosin kokeneet:

Äitiyspsykoosin kokeneille on oma keskustelupalsta. Äpsy-keskustelualueelle pääsevät vain Äimän jäseneksi liittyneet äidit, jotka ottavat ensin yhteyttä keskustelupalstan vetäjään osoitteessa apsy.keskustelu@gmail.com. Jos kaikki on kunnossa, keskustelupalstan vetäjä ottaa yhteyttä toimistolle, jäsenyys tarkistetaan ja äiti voi rekisteröityä palstalle. Liittyminen voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta prosessilla varmistetaan, että mukaan tulevat äidit ovat hyvin toipumassa ja pystyvät ottamaan hedelmällisesti osaa keskusteluun.

Äitiyspsykoosin kokeneille on myös oma vertaistukiryhmä. Ryhmä kokoontuu Vantaalla, mutta siihen on mahdollista osallistua myös etänä. Katso lisätietoja täältä: https://aima.fi/vertaistukiryhmat/

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla