Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimä ry:n vertaistukipuhelin 040 746 7424

Äimä ry:n vertaistukipuhelin 040 746 7424 vastaa kerran viikossa ympäri vuoden, kaksi tuntia kerrallaan. Soita vertaistukipuhelimen numeroon, mikäli olet väsynyt, uupunut, alavireinen tai sinulla on synnytyksen jälkeinen masennus tai epäily siitä.

Vertaistukipuhelin vastaa seuraavan kerran:
perjantai 29.6. kello 12-14

 

Mikäli kärsit raskauden aikaisesta masennuksesta tai harvinaisesta lapsivuodepsykoosista ja haluat puhelintukea, ota yhteyttä Äimä ry:n vertaistuen koordinaattoriin marika.jarvinen@aima.fi. Hän etsii sinulle vertaisäidin, joka on sairastanut nimenomaan raskaudenaikaisen masennuksen tai lapsivuodepsykoosin. Ajan varaamisessa menee muutamia päiviä ja aika voi olla esimerkiksi viikon sisällä.

Äimän vertaistukipuhelimessa vastaavat tehtäväänsä koulutetut vertaistukiäidit. Heillä on tietoa äidin sairauksista ja niistä toipumisesta. He ovat käyneet läpi saman sairauden, ja siksi heillä on arvokasta kokemustietoa aihepiiristä.

 

Kuva: Emma Huttu

Kuka voi soittaa?

  • Äiti, joka kärsii väsymyksestä, uupumuksesta, alavireisyydestä tai synnytyksen jälkeisestä masennuksesta. Diagnoosia sinulla ei tarvitse olla ja lapsesi iällä ei ole väliä.
  • Puoliso, joka haluaa tietoa ja neuvoja
  • Isovanhempi tai muu läheinen, joka haluaa tietoja ja neuvoja
  • Neuvolatyöntekijä, joka haluaa tietoja ja neuvoja