Tukiäititoiminta

Jos paikkakunnallasi ei ole Äimä ry:n vertaistukiryhmää tai mieluummin tapaat henkilökohtaisesti tukiäitiä, sinulla on mahdollisuus tavata vertaistukiäitimme kasvokkain. Tukiäitimme ovat työhönsä koulutettuja ja he ovat kokeneet synnytyksen jälkeisen masennuksen, raskausajan masennuksen tai vauva-ajan psykoosin. Tukiäidin kanssa voi keskustella myös etänä esimerkiksi sähköpostin kautta, mikäli omalta paikkakunnalta ei löydy tukiäitiä.

Tukiäitiä voi tavata kahdestaan muutamia kertoja, tai vaikka vain yhden kerran. Toimintamme perustuu vertaisuuden kokemukseen, ja se on tuettavalle ilmaista. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Ensimmäinen tapaaminen on julkisella paikalla.

Mikäli haluat keskustella tukiäidin kanssa, ota yhteyttä Äimän vapaaehtoistyön koordinaattoriin heli.mikkola@aima.fi. Tukiäititoiminta on kesätauolla 24.6.-2.8. vapaaehtoistemme lomaillessa. Vertaistukipuhelin päivystää kuitenkin kesälläkin. Puhelimen päivystysajat löytyvät täältä.

Tukiäitipaikkakunnat tällä hetkellä

Uusimaa. Helsinki, Espoo, Vantaa, Järvenpää

Muu Suomi. Hämeenlinna (Kanta-Häme), Joensuu, Kemi, Kuopio, Lahti, Laitila, Mynämäki, Pori, Pyhäranta, Seinäjoki, Tampere, Turku, Rovaniemi


Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla