Tukiäititoiminta

Jos paikkakunnallasi ei ole Äimä ry:n vertaistukiryhmää tai mieluummin tapaat henkilökohtaisesti tukiäitiä, sinulla on mahdollisuus tavata vertaistukiäitimme kasvokkain. Tukiäitimme ovat vapaaehtoistehtävään koulutettuja ja he ovat kokeneet synnytyksen jälkeisen masennuksen, raskausajan masennuksen tai vauva-ajan psykoosin. Tukiäidin kanssa voi keskustella myös etänä esimerkiksi sähköpostin kautta, mikäli omalta paikkakunnalta ei löydy tukiäitiä.

Tukiäititoiminta on tarkoitettu lyhytaikaiseen tukeen. Tukiäitiä voi tavata kahdestaan muutamia kertoja, tai vaikka vain yhden kerran. Toimintamme perustuu vertaisuuden kokemukseen, ja se on tuettavalle ilmaista. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Ensimmäinen tapaaminen on julkisella paikalla.

Mikäli haluat keskustella tukiäidin kanssa, ota yhteyttä Äimän vapaaehtoistyön koordinaattoriin heli.mikkola@aima.fi.

Tukiäitipaikkakunnat tällä hetkellä

Uusimaa: Helsinki, Espoo, Vantaa, Sipoo

Muu Suomi: Hämeenlinna, Joensuu, Kemi, Kouvola, Kuopio, Laitila, Lapua, Mikkeli, Mynämäki, Oulu, Outokumpu, Pori, Pyhäranta, Raasepori, Seinäjoki, Sodankylä, Tampere, Turku

Etänä (esimerkiksi sähköpostin kautta) voit keskustella tukiäidin kanssa, vaikka olisit joltain muulta kuin yllä mainitulta paikkakunnalta tai vaikka alueellasi ei olisi tukiäitiä vapaana.


Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla