Millaista tukea on tarjolla?

Äimä tarjoaa tukea ihan kaikille ilman virallista diagnoosia tai jäsenyyttä.

Mistä hakea ammattiapua

  • Neuvolan työntekijät, neuvolapsykologi
  • Terveysaseman lääkäri
  • Psykiatrian poliklinikka
  • Oman alueen päivystys
  • Oman alueen sosiaalipalvelut (voidaan kartoittaa kokonaistuen tarve: esimerkiksi taloudellinen tuki, lasten päivähoito, kodinhoitoapu, lasten lomatoiminta, pari- ja perhekriisien selvittely, lapsiperheiden kotipalvelu)
  • Akuutin hädän iskiessä voi AINA soittaa hätänumeroon 112

Äimän tarjoama vertaistuki

Äimä tarjoaa vertaistukea ja keskusteluapua vertaistukiryhmissä, chateissa, vertaistukipuhelimen kautta, tukiäititapaamisissa ja erilaisissa tapahtumissa. Vertaistuki ei korvaa ammattiapua vaan on tarkoitettu sen rinnalle.

Muita auttavia tahoja

Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7, p. 09 2525 0111. Lisätietoja täältä. Mieli ry tarjoaa tukea myös chatin, vertaistukiryhmien ja kriisityöntekijän kanssa käytävien henkilökohtaisten keskustelujen avulla. Lisää tietoa näistä yllä olevasta linkistä. Alueellisten kriisikeskusten tiedot löydät täältä.

Ensi- ja turvakotien liitolla on tarjolla vauvaperheille suunnattu chat, josta saa apua ja tukea monenlaisiin tilanteisiin. Sen tiedot löydät täältä. Samalle sivulle on koottu tiedot Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistyksistä, jotka tarjoavat tukea odottaville ja vauvaperheille. Tukea löytyy mm. vauvaperheohjauksesta, vauvaperheryhmistä, ensikodeista, vauvaperheiden kohtaamispaikoista ja vapaaehtoisista doulista.

Mielenterveyden keskusliitto tarjoaa mielenterveysneuvontaa sekä tukea puhelimen ja chatin kautta. Neuvontaa on myös erityisesti sosiaaliturvaan tai lakiasioihin liittyvissä kysymyksissä. Yhteyttä voivat ottaa myös läheiset. Kaikki tiedot löydät täältä.

Lasinen lapsuus -toiminta tarjoaa tietoa ja tukea lapsuudenperheessään vanhempien alkoholinkäytöstä haittoja kokeneille. Voit keskustella ammattilaisen tai vertaisen kanssa yksilöchatissa tai osallistua ryhmächattiin tai vertaistukiryhmään. Heillä on tarjolla myös erityisesti pienten lasten vanhemmille suunnattuja vertaistukiryhmiä, lisää tietoa niistä täältä. Tietoa kaikista tukimuodoista saat heidän kotisivuiltaan.

Väestöliiton Perhepulmapalvelu tarjoaa maksutonta ammatillista keskustelutukea lasta odottaville ja alle 18-vuotiaiden lasten vanhemmille. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse ja chatin kautta. Katso tiedot täältä.

Maria Akatemialla on tarjolla tukea naisille (itsemäärittelyä kunnioittaen), jotka ovat huolissaan omasta aggressiivisuudestaan tai väkivaltaisuudestaan. Tukea on tarjolla chatissa, yksilökeskusteluissa ja vertaisryhmissä. Yhteydenotto ja lisää tietoa täältä. Tarjolla on lisäksi erityisesti äideille suunnattu vertaisryhmä, jossa käsitellään erilaisia äitiyteen liittyviä tunteita. Ryhmästä on tarkoitettu äideille, jotka kaipaavat tukea vanhemmuuteen ja tunteiden säätelyyn. Katso lisää täältä.

Lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan saat apua Nollalinjasta ja Naisten linjasta. Palvelut ovat tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille tai heidän läheisilleen. Nollalinjan auttava puhelin päivystää 24/7. Lisäksi voit keskustella ammattilaisen kanssa chatissa. Katso yhteystiedot täältä. Naisten linjan palvelut on suunnattu erityisesti naisille ja tytöille (itsemäärittelyä kunnioittaen). Apua ja tukea saat puhelimella ja chatilla. Tarjolla on myös vertaistukiryhmiä. Katso kaikki tiedot tästä.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla