Äidille apua-hanke

Äimällä on käynnissä kolmivuotinen Äidille apua -koulutushanke, joka on suunnattu eritoten lapsi- ja perhepalveluita suunnitteleville sekä äitejä hoitaville ammattilaisille. Sen puitteissa järjestettävät koulutukset tarjoavat lisätukea ja opastavat muun muassa puheeksi ottamisessa sekä ohjauksessa varhaisen tuen pariin.

Suomessa keskimäärin 5000 äitiä sairastuu vuosittain raskaus- tai vauva-ajan masennukseen. Heistä ainoastaan 10 prosenttia saa asianmukaista hoitoa. Masennusta ei tunnisteta riittävästi ja sairastuneet äidit eivät joko osaa tai kykene hakemaan apua.

Hankkeen puitteissa on tuotettu oppaita puheeksi ottamisen ja lapsentasoisen keskustelun tueksi. Kuinka sinä voit? -puheeksi ottamisen opas sisältää ohjeet, kuinka tiedustella äitien vointia neuvola- tai asiakaskäynneillä. Lapsiperheille suunnattu Itku- ja unitauti -kirjanen kertoo, millaisena synnytyksen jälkeinen masennus näyttäytyy lapselle ja sisältää selkeät ohjeet, kuinka keskustella lapsentasoiseen keskusteluun. Materiaaleja on mahdollista tilata täältä.

Hankkeen projektikoordinaattorina ja kouluttajana toimii Inka Kansi. Koulutuspyynnöt ja kysymykset hankkeeseen liittyen voi lähettää Inkalle, puh. 050 543 7798 / sähköposti inka.kansi@aima.fi.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla