Äidille apua-hanke

Toukokuussa Äimässä käynnistyi kolmivuotinen Äidille apua-hanke. Sen tavoitteena on kehitellä uusia hoitopolkuja maakuntiin ja perhekeskuksiin synnytyksen jälkeiseen masennukseen tai vauva-ajan psykoosiin sairastuneiden äitien ja heidän perheidensä tueksi. Hanketta vetää projektikoordinaattori ja kokemusasiantuntija Niina Kettunen.

Keskimäärin 10-15 prosenttia äideistä sairastuu synnytyksen jälkeiseen masennukseen. Toisinaan äitien uupumusta ei tunnisteta tai äidit eivät osaa tai kykene hakea apua. Varhainen ja riittävä tuki ovat ensiarvoisen tärkeitä, sillä synnytyksen jälkeinen masennus koskettaa koko perhettä ja voi hoitamattomana aiheuttaa pitkäaikaisiakin ongelmia. Siksi Kettunen kiertää hankkeen puitteissa maakunnissa ja perhekeskuksissa puhumassa synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, kouluttamassa ammattilaisia sekä kehittämässä helposti löytyviä, koko perhettä huomioivia väyliä hoitoon. Niiden tavoitteena on auttaa äitejä löytämään apua nopeasti eri puolilla maata. 

Jos haluat kokemusasiantuntijan kotipaikkakunnallesi puhumaan synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, kouluttamaan ammattilaisia ja vapaaehtoisia tai kaipaat lisätietoja Äidille apua-hankkeesta, ota yhteyttä Niina Kettuseen, niina.kettunen@aima.fi tai 050-543 7798.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla