Kuka tahansa äiti- näyttely

Valokuvanäyttely

Äimä ry:n valokuvanäyttely ”Kuka tahansa äiti” on tarina synnytyksenjälkeisestä masennuksesta ja siitä selviämisestä. Näyttelyyn on kuvattu 11 äitiä, jotka ovat parantumassa tai parantuneet vaikeista vauvavuosista synnytyksen jälkeisen masennuksen kanssa. 

Näyttelyn kuvien avulla on haluttu hälventää synnytyksen jälkeiseen masennukseen liittyviä ennakkoluuloja ja häpeää.Kuvat otettiin voimauttavan valokuvauksen metodilla, jotta se olisi myös äideille voimaa tuottava, vuorovaikutuksellinen, luottamusta herättävä ja mukava prosessi. 

Kuka tahansa äiti- näyttely luo toivoa synnytyksen jälkeisen masennuksen kanssa kamppaileville äideille. Heille, jotka todella tarvitsevat lohdun sille, että masennuksesta voi toipua.  Näyttely kaataa ennakkoluuloja ja turhia väitteitä synnytyksen jälkeiseen masennukseen liittyen. Näyttely antaa tietoa ymmärrystä ei heille, jotka eivät vielä tiedä mitä synnytyksen jälkeinen masennus on. Näyttelyn on myös toivottu tavoittavan päättäjiä, jotka ymmärtäisivät kehittää palveluja siten, että apua saisi jo varhaisessa vaiheessa ja tarpeeksi pitkään.

Näyttelyn kuvaaja Tiuku Pennola on 47- vuotias monikulttuurisuustyön asiantuntija Ensi- ja turvakotienliitossa. Hän on työskennellyt Ensi- ja turvakotien liitossa jo 15 vuotta ja tehnyt töitä mm. väkivaltayksikössä lapsityöntekijänä sekä turvapaikanhakijaprojektissa.

”Kuka tahansa äiti – valokuvanäyttelyn idea syntyi Äimä ry:n vapaaehtoistoimintaan osallistuvilta äideiltä, joilla itsellään on ollut synnytysmasennus. Valokuvanäyttelyn ajatus oli tehdä näkyväksi synnytysmasennuksen kokeneita äitejä ja kuvata heidän tilannettaan tänä päivänä, kun elämänkriisi on jo takana päin. Kuulin valokuvaideasta Äimän työntekijöiltä ja hain projektiin kuvaajaksi. Onnekseni minut valittiin. Siitä tuli kiinnostava matka sekä minulle, että äideille.”

Haluatko näyttelyn esille sinun paikkakunnallesi? Ota yhteyttä meihin toimisto@aima.fi

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla