Asiantuntijoille

Kuva: Tiuku Pennola

Tässä uusimpia opinnäytetöitä, tutkimuksia ja graduja synnytyksen jälkeiseen masennukseen, lapsivuodepsykoosiin ja raskausajan masennukseen liittyen. 

Sisältö päivittyy vuoden 2019 alussa.

Gradut

Soininen, Sini 2017: Äidin raskauden aikaisen masennuksen vaikutus kokemukseen äitiydestä. Itä-Suomen yliopisto. Tutkimuksessa tarkastellaan raskauden aikaisen masennuksen vaikutuksia kokemukseen äitiydestä. Aineisto koostuu viiden äidin haastatteluista ja kahden äidin kirjoittamasta kertomuksesta. Koko gradu luettavissa täällä.

Tutkimukset

Kuopion syntymäkohorttitutkimus 2018. Tutkimuksessa selvitätään raskaudenajan altisteiden ja perimän vaikutuksia sekä syntyvän lapsen että äidin terveyteen noin 10 000 äiti-lapsi parissa. Tutkimuksen toteuttavat KYS:n synnytys- ja lastentautien klinikka, Itä-Suomen yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Yhteyttä raskausdiabeteksen ja raskauden jälkeiseen masennusoireilun välillä tutkitaan. Lue tutkimuksesta lisää täältä.

Artikkelit

Masentuntut äiti voi olla ärtynyt ja häijy. 22.1.2019 Vauva.fi. Äimän hallituksen jäsen Mari Sipola kertoo avoimessa haastattelussa synnytysmasennuksestaan ja sen vaikutuksesta suhteeseen lapsiin. Lue artikkeli täältä.

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla