Valokuvausnäyttely “Kuka tahansa äiti”

Sanomatalo, Helsinki 14.1.-20.1.2019
Kuvaaja: Tiuku Pennola

Synnytysmasennuksesta kertovan valokuvanäyttelyn äidit haluavat kertovat oman tarinansa äitiydestä. Valokuvanäyttely tekee näkyväksi synnytysmasennuksen kokeneita äitejä ja kuvaa heidän tilannettaan tänä päivänä, kun elämänkriisi on jo takana päin. Näyttelyn kuvissa esiintyvät 11 äitiä ovat Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n vertaistuki- tai jäsenäitejä, jotka ovat toipuneet synnytysmasennuksesta tai lapsivuodepsykoosista. Valokuvat on otettu voimauttavan valokuvauksen keinoja hyödyntäen ja näyttely on esillä Sanomatalossa, Helsingissä 14.-20.1.2019.

Kuka tahansa äiti -valokuvanäyttely tuo esiin synnytysmasennuksesta toipuneita äitejä ja tuo esiin, kuinka vaikeistakin tilanteista voi toipua. Synnytyksen jälkeisen masennuksen kokee 10-15% kaikista äideistä. Synnytysmasennukseen liittyy edelleen paljon häpeää, tunne epäonnistumisesta on usein hyvin vahva ja estää avun hakemista. Kuka tahansa äiti -valokuvanäyttely haluaa hälventää sairauteen liittyviä ennakkoluuloja ja tuoda esiin, että masennus voi kohdata kenet tahansa äidin.  

Näyttelystä, Äimästä ja synnytysmasennuksesta oli myös haastattelu Ylen Aamu-tv:ssä 14.1.2019

Tapahtuman Facebook-sivut täällä.

Ensi- ja turvakotien liiton tiedote tapahtumasta.

Tämän jälkeen näyttely lähtee kiertämään ympäri Suomea usean vuoden ajan. Jos haluat näyttelyn juuri omalle paikkakunnallesi, ota yhteyttä: helka.belt@aima.fi

Tarvitsetko tukea?

Tarvitsetko vertaistukea, chatti-kaveria tai haluatko puhua ongelmistasi? Katso tästä eri tukimuotomme:

Tukea tarjolla