Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Selkeä opas lapsivuodepsykoosista nyt saatavilla ILMAISEKSI

Uusi opinnäytetyönsä käsittelee lapsivuodepsykoosia. Sen tarkoitus on kuvailla lapsivuodepsykoosin sairastaneiden äitien kokemuksia sairastumisestaan ja selviytymisestään sekä tehdä opas selviytymiskeinoista. Oppaan tavoitteena on toimia tukena sairastuneille äideille sekä tuoda tietoa lapsivuodepsykoosista myös muille sitä tarvitseville tahoille.

Tilaa ILMAISEKSI helka.belt@aima.fi

Helsingin avoin ryhmä kokoontuu jälleen!

Äimän opas nyt saatavilla ilmaiseksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Äimän julkaisemaa Synnytysmasennusopasta saa nyt kolmella kielellä: suomi, ruotsi ja englanti. Oppaat ovat ilmaisia. Tilaa niitä  verkkokaupastamme.
Englannin ja ruotsinkieliset oppaat löytyvät myös näiden kielien omilta sivuilta: englanti, ruotsi.
Oppaiden ulkoasun näet tästä: Opas kieliversiot

Opasta voi tilata laittamalla sähköpostia sihteerille helka.belt@aima.fi tai lomakkeen kautta täältä.

Äimän opas lyhennelminä saatavilla nyt myös viroksi, venäjäksi. saameksi, somaliksi ja arabiaksi.

Esitteet voit ladata tästä. Esitteet ovat ilmaisia. Saman tekstin löydät myös täältä: viro, saame, somali, arabia, venäjä.
Opas arabia
Opas saame
Opas somali
Opas venäjä
Opas viro

Kuvassa vasemmalla Marianna Pere Äimä ry:stä. Keskellä liittohallituksen puheenjohtaja Tuula Haatainen.

Äimä ry:n Marianna Pere Ensi- ja turvakotien liiton hallitukseen varajäseneksi

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n hallituksen puheenjohtaja Marianna Pere on valittu varajäseneksi Ensi- ja turvakotien liiton hallitukseen. Kokemäkeläinen Pere on pitkän linjan vaikuttaja Äimä ry:ssä. Hän on Äimä ry:n hallituksen puheenjohtajana nyt toista kauttaan.

”Haluan saada Äimän toiminnalle ja muille kaltaisillemme valtakunnallisille yhdistyksille liitossamme lisää näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa, jotta meidät otettaisiin huomioon liittohallituksen päätöksenteossa jatkossa paremmin”, Pere summaa valintaansa.

”Minulle henkilökohtaisesti tämä on hieno paikka päästä mukaan näin ison toimijan hallitukseen, joka ajaa aktiivisesti juuri meidän kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lapsiperheiden asiaa. Äimälle tämä on myös iso asia, sillä nyt pääsemme näkymään paremmin Ensi- ja turvakotien liitossa sekä saamme sieltä enemmän juuri meidän toimintaamme sopivia apuja. Tavoitteenani onkin saada Äimä vähintään esittäytymään ihan jokaisessa Suomen ensi- ja turvakodissa.”

Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Tuula Haatainen Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry:stä Helsingistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Helena Tiuraniemi Lapin ensi- ja turvakoti ry:stä Rovaniemeltä. Hallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi Mari Lahti Turun ensi- ja turvakoti ry:stä.

Hallituksen muut jäsenet ovat Elina Kekkonen Pienperheyhdistyksestä Helsingistä, Seija Lintu Kuopion ensikoti ry:stä, Riitta Mäkinen Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä Jyväskylästä, Marja Salo Oulun ensi- ja turvakoti ry:stä Oulusta, Kirsi Salonen Helsingin ensikoti ry:stä Helsingistä, Hannele Sirrola Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:stä Kotkasta, Ulla Yli-Karro VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry:stä Mikkelistä sekä varajäsenet Heli Kivelä Kaapatut Lapset ry:stä Helsingistä ja Marjatta Kiviranta Vaasan ensi- ja turvakoti ry:stä Vaasasta.

Ensi- ja turvakotien liiton liittokokous kokoontui Koulutuskeskus Sopukassa 22.4.2018. Vuosittain kokoontuva liittokokous koostuu 30 jäsenyhdistyksen lähettämistä edustajista. Liittokokous valitsee puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, 8 hallituksen jäsentä ja kolme varajäsentä.

 

Äimän uusi hallitus on valittu

Äimän uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa 5.4.2018. Järjestäytymiskokous valitsi hallituksen keskuudesta varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan.
Äimän uusi hallitus kaudelle 2018-2019 on:
Puheenjohtaja Marianna Pere
Varapuheenjohtaja Mari Sipola
Rahastonhoitaja Tuulianna Raimoranta
Hallituksen jäsen Anna Helin-Valtonen
Varajäsen Miina Frisk
Varajäsen Anna Suutari
Varajäsen Eini karhu


Miina Frisk, Tuulianna Raimoranta, Mari Sipola, Anna Helin-Valtonen ja Marianna Pere.
Kuva: Helka Belt