Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Helsingin avoin ryhmä kokoontuu jälleen!

Äimän opas nyt saatavilla ilmaiseksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Äimän julkaisemaa Synnytysmasennusopasta saa nyt kolmella kielellä: suomi, ruotsi ja englanti. Oppaat ovat ilmaisia. Tilaa niitä  verkkokaupastamme.
Englannin ja ruotsinkieliset oppaat löytyvät myös näiden kielien omilta sivuilta: englanti, ruotsi.
Oppaiden ulkoasun näet tästä: Opas kieliversiot

Opasta voi tilata laittamalla sähköpostia sihteerille helka.belt@aima.fi tai lomakkeen kautta täältä.

 

Äimän opas lyhennelminä saatavilla nyt myös viroksi, venäjäksi. saameksi, somaliksi ja arabiaksi.

Esitteet voit ladata tästä. Esitteet ovat ilmaisia. Saman tekstin löydät myös täältä: viro, saame, somali, arabia, venäjä.
Opas arabia
Opas saame
Opas somali
Opas venäjä
Opas viro

Äimän uusi hallitus on valittu

Äimän uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa 5.4.2018. Järjestäytymiskokous valitsi hallituksen keskuudesta varapuheenjohtajan ja rahastonhoitajan.
Äimän uusi hallitus kaudelle 2018-2019 on:
Puheenjohtaja Marianna Pere
Varapuheenjohtaja Mari Sipola
Rahastonhoitaja Tuulianna Raimoranta
Hallituksen jäsen Anna Helin-Valtonen
Varajäsen Miina Frisk
Varajäsen Anna Suutari
Varajäsen Eini karhu


Miina Frisk, Tuulianna Raimoranta, Mari Sipola, Anna Helin-Valtonen ja Marianna Pere.
Kuva: Helka Belt

Äimälle myönnetty avustus kasvoi nyt jo yli neljännesmiljoonaan

ÄIMÄ-UUTISET Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ehdottaa Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:lle avustukseksi 256 000 euroa vuodelle 2018. Vuonna 2017 avuustusta saatiin 240 000 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee varsinaisen avustuspäätöksen ensi vuoden alussa. Yleensä päätös on ollut sama kuin ehdotuksessa. Rahat tulevat Veikkauksen tuotoista.

Korotus on tarkoitettu henkilöstökuluihin, vapaaehtoistoiminnan kuluihin sekä valokuvanäyttelyyn, joka kiertää ympäri Suomea juhlistaen Äimän 20-vuotissyntymäpäiviä. Kerromme lisää siitä myöhemmin!

 

 

 

 

 

 

 

Mindfulnessia keskelle arkea

Kuva: Joni Alhonen

Äimä tarjoaa: ihana ilmainen Mindfulness-kurssi avautui verkossa

Oletko aina halunnut kokeilla suosittua Mindfulnessia, mutta sinulla ei perhearjessa ole aikaa tai rahaa mennä kurssille? Nyt voit kokeilla sitä Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n tuottamalla verkkokurssilla. Alustana on yhteistyökumppanimme Väestöliiton perheaikaa.fi, ja kurssin löydät siis osoitteesta https://www.perheaikaa.fi/nettikurssit/.

Halusimme tuoda kurssille Mindfulness-harjoitteita, joita voi tehdä arjen lomassa: tiskatessa, vauvan vaunuja työntäessä tai syödessä. Kurssilla on lyhyitä ja pitempiä harjoituksia; valitse sen mukaan mitä pystyt tekemään. Harjoitukset ovat sekä videoina että teksteinä.

Ohjaajana toimii helsinkiläinen Mindfulness-opettaja Elina Kauppila.

Äimä ry:n Marianna Pere Ensi- ja turvakotien liiton hallitukseen varajäseneksi

Kuvassa vasemmalla Marianna Pere Äimä ry:stä. Keskellä liittohallituksen puheenjohtaja Tuula Haatainen.

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n hallituksen puheenjohtaja Marianna Pere on valittu varajäseneksi Ensi- ja turvakotien liiton hallitukseen. Kokemäkeläinen Pere on pitkän linjan vaikuttaja Äimä ry:ssä. Hän on Äimä ry:n hallituksen puheenjohtajana nyt toista kauttaan.

”Haluan saada Äimän toiminnalle ja muille kaltaisillemme valtakunnallisille yhdistyksille liitossamme lisää näkyvyyttä ja vaikutusvaltaa, jotta meidät otettaisiin huomioon liittohallituksen päätöksenteossa jatkossa paremmin”, Pere summaa valintaansa.

”Minulle henkilökohtaisesti tämä on hieno paikka päästä mukaan näin ison toimijan hallitukseen, joka ajaa aktiivisesti juuri meidän kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lapsiperheiden asiaa. Äimälle tämä on myös iso asia, sillä nyt pääsemme näkymään paremmin Ensi- ja turvakotien liitossa sekä saamme sieltä enemmän juuri meidän toimintaamme sopivia apuja. Tavoitteenani onkin saada Äimä vähintään esittäytymään ihan jokaisessa Suomen ensi- ja turvakodissa.”

Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtajana jatkaa kansanedustaja Tuula Haatainen Turvallisen vanhuuden puolesta – Suvanto ry:stä Helsingistä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Helena Tiuraniemi Lapin ensi- ja turvakoti ry:stä Rovaniemeltä. Hallitukseen valittiin uudeksi jäseneksi Mari Lahti Turun ensi- ja turvakoti ry:stä.

Hallituksen muut jäsenet ovat Elina Kekkonen Pienperheyhdistyksestä Helsingistä, Seija Lintu Kuopion ensikoti ry:stä, Riitta Mäkinen Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:stä Jyväskylästä, Marja Salo Oulun ensi- ja turvakoti ry:stä Oulusta, Kirsi Salonen Helsingin ensikoti ry:stä Helsingistä, Hannele Sirrola Kymenlaakson Ensi- ja turvakotiyhdistys ry:stä Kotkasta, Ulla Yli-Karro VIOLA – väkivallasta vapaaksi ry:stä Mikkelistä sekä varajäsenet Heli Kivelä Kaapatut Lapset ry:stä Helsingistä ja Marjatta Kiviranta Vaasan ensi- ja turvakoti ry:stä Vaasasta.

Ensi- ja turvakotien liiton liittokokous kokoontui Koulutuskeskus Sopukassa 22.4.2018. Vuosittain kokoontuva liittokokous koostuu 30 jäsenyhdistyksen lähettämistä edustajista. Liittokokous valitsee puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, 8 hallituksen jäsentä ja kolme varajäsentä.

Yhteistyössä Äimän kanssa

Äimä on tällä hetkellä mukana monessa yhteistyöhankkeessa. Tästä löydät niiden uutisia.

Mikä ihmeen MASI?

Nyt isät, äidit, kuulolle: Äimä ry on mukana yhteistyössä Miessakit ry:n MASI-hankkeessa. MASI on apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. MASI ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointia perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.

MASI on suunnattu niille isille, jotka kokevat toimintakykynsä ja jaksamisensa olevan kovilla. Työskentelyn tavoitteena on jäsentää omaa tilannetta ja antaa keinoja oman elämänhallinnan ylläpitämiseen sekä isyyden haasteisiin asiakkaan omista lähtökohdista.Tarjolla on puhelin- ja sähköpostitukea valtakunnallisesti SEKÄ yksilötapaamisia ja vertaistukiryhmiä Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.Palvelu on maksuton ja saatavilla suomeksi sekä englanniksi.

Linkki MASI-hankkeen ja Miessakkien nettisivuille: https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/masi-hanke