Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimän uutiset

 

Äimän opas nyt saatavilla ilmaiseksi!

Äimän suururakka, uusi opas Synnytysmasennus – kriisistä valoon on saatavilla nyt ilmaiseksi Äimän toimistolta. Vuonna 2017 ilmestynyt opas on runsas ja moninäkökulmainen, ja siinä on myös koskettavia äitien tarinoita. Nyt myös ilman postikuluja! Lue lisää, tutki ja tilaa Verkkokaupastamme eli täältä. 

Vertaistukea joka viikko puhelimitse

Äimä ry:n vertaistukipuhelin 040 746 7424 vastaa kerran viikossa ympäri vuoden, kaksi tuntia kerrallaan. Näet vastausaikamme tästä:

Torstai 18.1. klo 12-14

Tiistai 23.1. klo 12-14

Tiistai 30.1. klo. 12-14

 

Tonttuset takoivat nettisivut

Äimä ry:n nettisivut uudistuivat juuri ennen joulua. Sivut ovat nyt toivottavasti selkeämmät ja houkuttelevammat. Yläpalkissa on tietoa yhdistyksestä ja äidin sairauksista, keskimmäisessä palkissa infoa tarjoamastamme vertaistuesta. Äitien tarinoita voit lukea alhaalta. Toivomme, että viihdyt sivuillamme. Uutuutena on muun muassa Kysymys & vastaus -palsta – lähetä mukaan oma kysymyksesi!

Nyt sivuillamme on ponnahdusikkunana yksilöchat, jossa vastaavat Äimän työntekijät ja vertaistukiäidit. Se näkyy aina kun olemme paikalla ja vapaana. Chatissa voit kysyä työntekijältämme (päivällä) Äimään liittyvistä asioista ja vertaistukiäidin kanssa (illalla) voi jutella esimerkiksi pahasta olosta.  Sivuillamme on myös kaksi uutta suljettua keskusteluryhmää, yksi synnytysmasentuneille äideille ja toinen lapsivuodepsykoosiäideille. Keskustelupalstoista saat lisätietoa tästä.

Sivut kokosi ja toimitti Äimän koordinaattori Leena Honkavaara, graafikkona toimi Riikka Sulkamo-Mäkinen ja koodarina oli Antti Vainionpää.Kiitos näille ahkerille tonttusille värikkäästä ja kauniista joululahjasta.

 

Äimälle myönnetty avustus kasvoi

nyt jo yli neljännesmiljoonaan

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ehdottaa Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:lle avustukseksi 256 000 euroa vuodelle 2018. Vuonna 2017 avuustusta saatiin 240 000 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee varsinaisen avustuspäätöksen ensi vuoden alussa. Yleensä päätös on ollut sama kuin ehdotuksessa. Rahat tulevat Veikkauksen tuotoista.

Korotus on tarkoitettu henkilöstökuluihin, vapaaehtoistoiminnan kuluihin sekä valokuvanäyttelyyn, joka kiertää ympäri Suomea juhlistaen Äimän 20-vuotissyntymäpäiviä. Kerromme lisää siitä myöhemmin!

 

 

 

 

 

 

 

Hankeuutisia

Äimä ry on tällä hetkellä mukana useissa yhteistyöhankkeissa. Tästä löydät niihin liittyvät uutiset.

Mikä ihmeen MASI?

Nyt isät, äidit, kuulolle: Äimä ry on mukana yhteistyössä Miessakit ry:n MASI-hankkeessa. MASI on apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. MASI ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointia perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.

MASI on suunnattu niille isille, jotka kokevat toimintakykynsä ja jaksamisensa olevan kovilla. Työskentelyn tavoitteena on jäsentää omaa tilannetta ja antaa keinoja oman elämänhallinnan ylläpitämiseen sekä isyyden haasteisiin asiakkaan omista lähtökohdista.Tarjolla on puhelin- ja sähköpostitukea valtakunnallisesti SEKÄ yksilötapaamisia ja vertaistukiryhmiä Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.Palvelu on maksuton ja saatavilla suomeksi sekä englanniksi.

Linkki MASI-hankkeen ja Miessakkien nettisivuille: https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/masi-hanke