Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimän uutiset

Äimän opas nyt saatavilla ilmaiseksi!

Äimän suururakka, uusi opas Synnytysmasennus – kriisistä valoon on saatavilla nyt ilmaiseksi Äimän toimistolta. Vuonna 2017 ilmestynyt opas on runsas ja moninäkökulmainen, ja siinä on myös koskettavia äitien tarinoita. Nyt myös ilman postikuluja! Lue lisää, tutki ja tilaa Verkkokaupastamme eli täältä. 

 

Vertaistukea joka viikko puhelimitse

Äimä ry:n vertaistukipuhelin 040 746 7424 vastaa kerran viikossa ympäri vuoden, kaksi tuntia kerrallaan. Näet vastausaikamme tästä:

Pe 20.4. klo 15-17

Ke 25.4. klo 10-12

To 3.5. klo 10-12

Uudistuksia nettisivuilla

 

Nyt sivuillamme on ponnahdusikkunana yksilöchat, jossa vastaavat Äimän työntekijät ja vertaistukiäidit. Se näkyy aina kun olemme paikalla ja vapaana. Chatissa voit kysyä työntekijältämme (päivällä) Äimään liittyvistä asioista ja vertaistukiäidin kanssa (yleensä illalla) voi jutella esimerkiksi pahasta olosta.  Sivuillamme on myös kaksi uutta suljettua keskusteluryhmää, yksi synnytysmasentuneille äideille ja toinen lapsivuodepsykoosiäideille. KESKUSTELUPALSTAT OVAT VIELÄ SULJETTUINA. Keskustelupalstoista saat lisätietoa tästä.

 

Äimälle myönnetty avustus kasvoi

nyt jo yli neljännesmiljoonaan

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA ehdottaa Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:lle avustukseksi 256 000 euroa vuodelle 2018. Vuonna 2017 avuustusta saatiin 240 000 euroa. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee varsinaisen avustuspäätöksen ensi vuoden alussa. Yleensä päätös on ollut sama kuin ehdotuksessa. Rahat tulevat Veikkauksen tuotoista.

Korotus on tarkoitettu henkilöstökuluihin, vapaaehtoistoiminnan kuluihin sekä valokuvanäyttelyyn, joka kiertää ympäri Suomea juhlistaen Äimän 20-vuotissyntymäpäiviä. Kerromme lisää siitä myöhemmin!

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä Äimän kanssa

Äimä on tällä hetkellä mukana monessa yhteistyöhankkeessa. Tästä löydät niiden uutisia.

Mikä ihmeen MASI?

Nyt isät, äidit, kuulolle: Äimä ry on mukana yhteistyössä Miessakit ry:n MASI-hankkeessa. MASI on apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. MASI ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointia perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.

MASI on suunnattu niille isille, jotka kokevat toimintakykynsä ja jaksamisensa olevan kovilla. Työskentelyn tavoitteena on jäsentää omaa tilannetta ja antaa keinoja oman elämänhallinnan ylläpitämiseen sekä isyyden haasteisiin asiakkaan omista lähtökohdista.Tarjolla on puhelin- ja sähköpostitukea valtakunnallisesti SEKÄ yksilötapaamisia ja vertaistukiryhmiä Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.Palvelu on maksuton ja saatavilla suomeksi sekä englanniksi.

Linkki MASI-hankkeen ja Miessakkien nettisivuille: https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/masi-hanke