Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimä ry:n hankkeet ja muut yhteistyökumppanuudet

Äimä ry on tällä hetkellä mukana useissa yhteistyöhankkeissa. Niiden uutisista tiedotamme internetsivujemme uutisia-osiossa. Kysy lisää hankkeista ja yhteistyökumppanuuksista Äimän toimistolta.

Leiritoiminta perheitä tukemassa -hanke (2017-2020)

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on mukana lastensuojelujärjestö Lasten Kesän hankkeessa, jossa tullaan tarjoamaan perheille yhteensä 25 leiriä kolmen vuoden aikana. Ideana on tukea perheiden arkea. Leiriviikonloput mahdollistavat koko perheelle yhteistä aikaa, uusia kokemuksia ja uusia tuttavuuksia.

Ideana hankkeella on, että perhe voi osallistua hankkeen aikana usealle eri leirille aloitusleirin käytyään. Yhdelle leirille otetaan 10-20 perhettä.

Leireille haetaan täyttämällä hakemus. Hakemukseen on hyvä avata perheen tilannetta ja tarvetta leirille. Näitä syitä voivat olla niin sosiaaliset, terveydelliset kuin taloudelliset syyt. Lisätietoja Lasten Kesästä saat täältä.

Äimä ilmoittaa hakuajoista jäsenilleen jäsenrekisterimme kautta, internetsivujemme uutisosiossa sekä kaikille Facebook-sivumme käyttäjille. Ensimmäiset aloitusleirit menivät jo täyteen syksyn haussa, mutta ei hätää: uusia aloitusleirihakuja on tulossa!

 

MASI-hanke (2017-2020)

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on mukana yhteistyössä Miessakit ry:n MASI-hankkeessa. MASI tarjoaa apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. MASI ylläpitää isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointia perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennusta tai siihen viittaavaa oireilua.

MASI on suunnattu niille isille, jotka kokevat toimintakykynsä ja jaksamisensa olevan kovilla. Työskentelyn tavoitteena on jäsentää omaa tilannetta ja antaa keinoja oman elämänhallinnan ylläpitämiseen sekä isyyden haasteisiin asiakkaan omista lähtökohdista.Tarjolla on puhelin- ja sähköpostitukea valtakunnallisesti sekä yksilötapaamisia ja vertaistukiryhmiä Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.Palvelu on maksuton ja saatavilla suomeksi sekä englanniksi.

Linkki MASI-hankkeen ja Miessakkien nettisivuille: https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/masi-hanke

Lastensuojelun keskusliiton Perheet keskiöön -hanke

Äimä ry on yksi noin 60 järjestöstä, joita Lastensuojelun keskusliitto ajaa viiteen maakuntaan kiinteäksi osaksi lapsi- ja perhepalveluiden uudistamista Lapea. Äimällä on Lastensuojelun keskusliiton tuki päästä mukaan käynnistyviin perhekeskuksiin ja kehittämään äitien ja perheiden palveluita valtakunnallisesti.

 

Ensi- ja turvakotien liiton Vaikuttavuus esiin -hanke

Ensi- ja turvakotien liiton kolmivuotisessa hankkeessa kehitetään myös Äimän toiminnan vaikuttavuuden esilletuomista.

 

Yhteistyökumppanuudet

Väestöliitto / Perheaikaa.fi

Äimä ry on Väestöliiton Perheaikaa.fi:n ydinkumppani. Äimä tuottaa perheaikaa.fi:hin muun muassa Voimia äidille -ryhmächateja, luentoja ja verkkokursseja. Palvelu on uudistumassa ja Äimä jatkaa keskeisesti mukana.

Parisuhdekeskus Kataja: Kun puoliso sairastaa

Parisuhdekeskus Katajan “Kun puoliso sairastaa” on luotu Katajan “Kun lapsi sairastaa” -palvelukokonaisuuden rinnalle. Yhdessä kokonaisuus on nimeltään Perheen parhaaksi. Äimä ry on mukana toiminnassa ja luvassa on apua synnytyksen jälkeistä masennusta tai lapsivuodepsykoosia sairastavan äidin puolisolle.