Opinnäytetyön kyseylomake

Olemme sulkeneet Synnytysmasennus-keskustelualueen. Vanhat keskustelut ovat edelleen luettavissa. Lapsivuodepsykoosin kokeneiden suljettu keskustelualue on edelleen toiminnassa. Mikäli haluta liittyä sen jäseneksi, ota yhteyttä osoitteeseen apsy.keskustelu@gmail.com.
Alueen säännöt
Olemme sulkeneet Synnytysmasennus-keskustelualueen. Vanhat keskustelut ovat edelleen luettavissa.

Teknisissä ongelmissa ota yhteyttä Äimän toimistoon toimisto@aima.fi.
HeidiN
Viestit: 2
Liittynyt: 23.02.2019 22:01

Opinnäytetyön kyseylomake

Viesti Kirjoittaja HeidiN » 23.02.2019 22:20

Hei!
Lähetimme jäsenkirjeen mukana kyselyn liittyen synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja sen tunnistamiseen neuvolassa sekä sen puheeksiottamiseen. Jäsenkirjeestä jäi uupumaan saatekirje, jossa on hieman lisää tietoa opinnäytetyöstämme sekä itse kyselystä.

Kysely on auki vielä ensi viikon 3.3 asti. Vastauksia on tullut, mutta toivoisimme vielä lisää, jotta saamme paremman kuvan siitä, kuinka äidit ovat kokeneet terveydenhoitajien toiminnan.
Saatekirje sekä linkki kyselyyn löytyy alta
- Heidi Neuvonen

SAATEKIRJE

Arvoisa Äiti,

Opiskelemme Laurea ammattikorkeakoulussa sosiaali-ja terveysalan yksikössä terveydenhoitaja tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Teemme opinnäytetyönämme tutkimusta äitien kokemuksista synnytyksen jälkeisen masennuksen varhaisesta tunnistamisesta äitiys-ja lastenneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotolla.

Synnytyksen jälkeisen masennuksen tunnistaminen on haasteellista neuvolatyössä. Terveyden-ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan vain noin 20-40% synnytyksen jälkeisistä masennuksista tunnistetaan ja hoidetaan asianmukaisesti. Synnytyksen jälkeisen masennuksen varhainen tunnistaminen ja varhainen tuen piiriin pääseminen edistävät koko perheen hyvinvointia sekä vahvistavat äidin ja vauvan vuorovaikutus-sekä kiintymyssuhdetta. Opinnäytetyömme tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan kehittää synnytyksen jälkeisen masennuksen tunnistamista äitiys-ja lastenneuvolassa terveydenhoitajan vastaanotolla.

Toteutamme tutkimusta yhteistyössä Äidit irti synnytyksen jälkeisestä masennuksesta ry: n kanssa. Olisimme kiinnostuneet kuulemaan Sinun kokemuksesi synnytyksen jälkeisen masennuksen tunnistamisesta neuvolavastaanotolla. Kyselytutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit kieltäytyä kyselytutkimuksesta tai keskeyttää kyselytutkimukseen vastaamisen halutessasi. Kyselyyn vastaaminen tapahtuu nimettömästi ja vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Vastaajista ei kerätä henkilötietoja, joten antamistasi tiedoista ei voida tunnistaa Sinua opinnäytetyöhön liittyvistä tutkimustuloksista ja julkaisuista.

Liitteenä on kyselytutkimus, jossa voit vastata kuuteen avoimeen kysymykseen. Toiveenamme on, että vastaukset on kirjoitettu omin sanoin ja kuvailevasti. Vastauksen pituudella ei ole merkitystä. Tärkeintä on, että omakohtainen kokemuksesi tulee vastauksestasi esille. Kyselytutkimus toteutetaan Laurea ammattikorkeakoulun E-lomakkeella. Linkki on avoinna 3.3.2019 asti.

Kyselyn linkin voit kopioida tästä: https://elomake.laurea.fi/lomakkeet/16657/lomake.htmlLisätietoja tutkimuksesta antavat
Laura Heikkinen, terveydenhoitajaopiskelija, Laurea AMK, laura.heikkinen@student.laurea.fi
Heidi Neuvonen, terveydenhoitajaopiskelija, Laurea AMK,heidi.neuvonen@student.laurea.fi
Sarlotta Viilomaa,terveydenhoitajaopiskelija, LaureaAMK, sarlotta.viilomaa@student.laurea.fi


Kiitos yhteistyöstä! Ystävällisin terveisin,Laura, Heidi & Sarlotta

HeidiN
Viestit: 2
Liittynyt: 23.02.2019 22:01

Re: Opinnäytetyön kyseylomake

Viesti Kirjoittaja HeidiN » 23.02.2019 22:27

Linkki tulikin automaattisesti, joten vastaaminen onnistuu suoraan siitä painamalla.

Lukittu