Hoitoa Helsingissä?

Olemme sulkeneet Synnytysmasennus-keskustelualueen. Vanhat keskustelut ovat edelleen luettavissa. Lapsivuodepsykoosin kokeneiden suljettu keskustelualue on edelleen toiminnassa. Mikäli haluta liittyä sen jäseneksi, ota yhteyttä osoitteeseen apsy.keskustelu@gmail.com.
Alueen säännöt
Olemme sulkeneet Synnytysmasennus-keskustelualueen. Vanhat keskustelut ovat edelleen luettavissa.

Teknisissä ongelmissa ota yhteyttä Äimän toimistoon toimisto@aima.fi.
Sisko
Viestit: 1
Liittynyt: 14.01.2019 10:39

Hoitoa Helsingissä?

Viesti Kirjoittaja Sisko » 14.01.2019 10:54

Hei,

Minulla on toistamiseen synnytyksen jälkeistä ahdistuneisuutta/masennusta. Oireet pahenevat selvästi aina kuukautisten alettua ja usein ovulaation aikaan. Tulkintani mukaan estrogeenin lasku/matala taso siis vaikuttaa. Käytän SSRI-lääkettä nimeltä sertraliini, mutta näihin kuukautiskiertoon liittyviin pahenemisiin sillä on vähäistä vaikutusta.

Olen ymmärtänyt että joidenkin lääkäreiden/psykiatrien mielestä eri SSRI-lääkkeiden välillä on eroja sen suhteen miten tehokkaita ovat hormoneihin liittyvien oireiden hoidossa. Onko teillä kokemusta tästä? Mikä on auttanut teitä mahdolliseen kuukautiskierron oireiden vaihteluun?

Vaikka minulla on sinänsä hyvä hoitokontakti olemassa, kysyisin olisiko teillä suosituksia psykiatreista Helsingissä joilla olisi erityisosaamista tällä alalla (hormonit ja mieli)?

valoakohti
Viestit: 2
Liittynyt: 14.01.2019 12:24

Re: Hoitoa Helsingissä?

Viesti Kirjoittaja valoakohti » 14.01.2019 12:30

Hei Sisko,

täällä myös tuli toisen synnytyksen myötä jälleen yleinen ahdistuneisuushäiriö ja voimakkaat oireet. Nyt toipumassa, mutta uskon myös hormonien suureen vaikutukseen, samoin syön SSRI-lääkettä (joka purettiin loppuraskaudessa) ja nyt jouduttu rakentamaan vähitellen uudestaan. Oma lääkärini ei lähtenyt hormonihoitoa kokeilemaan, en tiedä onnistuisiko yksityisellä?

Googlesta löysin artikkelin hormoneihin liittyen, lääkärin nimi oli Antti Ahokas, ehkä työskentelee vielä Helsingin seudulla?
Artikkeli on verrattain vanha (-99): http://metku.net/~pesu/artikkelit/depis3.php

Minnie
Viestit: 3
Liittynyt: 19.12.2018 09:22

Re: Hoitoa Helsingissä?

Viesti Kirjoittaja Minnie » 17.01.2019 14:09

Hei,

Antti Ahokas ottaa vastaan ainakin Töölön Mehiläisessä. Hänellä on erikoistumista synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja hormonihoitoihin.

Femedassa toimii psykiatri Tove Hertzberg, joka on erikoistunut naiseuteen liittyviin häiriöihin ja on hoitanut paljon äitejä.

Lukittu