Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry

Äimä ry – mikä se on?

 

Äimä ry eli Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry on yhdistys, joka auttaa synnytyksen jälkeistä masennusta sairastavia naisia ja heidän perheitään. Lisäksi se auttaa raskauden aikaisesta masennuksesta kärsiviä naisia sekä lapsivuodepsykoosin kokeneita äitejä. Samalla se auttaa puolisoita ja vauvoja.

Tässä osiossa voit lukea, mitä Äimä ry tekee ja mitä milloinkin tapahtuu, mitkä ovat yhdistyksen tavoitteet ja säännöt, ketkä sitä johtavat ja tietenkin kuinka voit liittyä jäseneksi. Jäseneksi liittyneet saavat jäsenlehtemme, ilmaisia lippuja ja rannekkeita tapahtumiin ja uutiskirjeen kerran kuussa. Äimän järjestämistä tapahtumista ja niihin ilmoittautumisesta kerrotaan aina ensimmäiseksi jäsenille.

Äimä ry täyttää vuonna 2018 peräti 20 vuotta. Juhlavuotta vietetään maakunnissa Äimän ryhmissä esimerkiksi käymällä teatterissa tai muissa kulttuuririennoissa, tai keksimällä ryhmän kanssa jotakin muuta virkistävää. Äimä järjestää juhlavuoden kunniaksi näyttelyn. Syksyllä 2018 starttaavan kiertävän valokuvanäyttelyn yhtenä tavoitteena on purkaa äiti-myyttiä ja lisätä ymmärrystä sairastuneita äitejä kohtaan sekä kertoa yhdistyksen toiminnasta.

Kullekin toimintavuodelle on määritelty strategian mukaiset painopistealueet: lue vuoden 2018 tavoitteistamme lisää täältä

Äidit irti synnytysmasennuksesta Äimä ry:n perusidea on antaa vertaistukea äideiltä äideille, ja yhdistävänä tekijänä on äitiyteen liittyvä sairaus: raskauden aikainen masennus, synnytyksen jälkeinen masennus tai harvinainen lapsivuodepsykoosi. Alusta asti tärkeää on ollut myös tiedotus näistä sairauksista, etenkin neuvolaterveydenhoitajille ja heidän kauttaan äideille ja heidän perheilleen.

Äimän lippulaiva ovat olleet aina fyysisesti kokoontuvat vertaistukiryhmät, joissa jaetaan porukalla iloja ja suruja, ajatuksia ja tuntemuksia. Yhteinen kokemus saa aikaan läheisen ja sallivan ilmapiirin.

Pitkään on pyörinyt myös vertaistukipuhelin, joka nykyään vastaa kerran viikossa. Sinne voivat soittaa myös puolisot ja isovanhemmat. Äimällä on myös chat-ryhmiä ja uusin muoto auttaa on yksilöllinen tukiäititoiminta. Se tarkoittaa, että voit tavata tukiäidin kanssa kaupungilla ja jutella luottamuksellisesti mieltä painavista asioista. Tukiäitiä voi tavata jopa kolme kertaa.

Äimä järjestää myös erilaisi tapahtumia: vertaistuen päiviä, parisuhdepäiviä tai -viikonloppuja sekä perheviikonloppuja. Tapahtumasivultamme löydät kalenterin!

Äimä ry on mukana myös monissa hankkeissa ja muussa yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Hankkeiden ja yhteistyön avulla saamme tukea ja osaamista muilta yhdistyksiltä esimerkiksi sairastuneiden äitien puolisoiden tukemiseksi. Lue yhteistyökumppaneistamme lisää täältä.

.